You are here

Assar
Architects

VILLA MADIBA

VILLA MADIBA
Baltissimmo nv bouwt ten behoeve van VZW Ubuntu Achtkanter ‘Villa Madiba’, een zorgwoning met 24 woonentiteiten waarbij mensen met een beperking maximaal zelfstandig en levenslang kunnen wonen. Het gebouw schenkt ook extra aandacht aan gemeenschappelijke functies en ondersteunende diensten.
 
Huiselijkheid was één van de grootste pijlers in het concept. Architecturaal werd dit verwezenlijkt door het gebouw op te delen in 6 gekoppelde huisjes met een gelijkvloerse verdieping en een schuin dak. Drie huisjes zijn aan de straat gelegen en refereren zo naar een herkenbare typologie in het straatbeeld. De drie andere huisjes zijn achterin gelegen en vormen zo een U-vorm waarbij het binnenplein omsloten wordt. Elke woonentiteit heeft zijn eigen voortuin en inkomdeur. Een wandelpad loopt rondom het gebouw en sluit ook aan op de achtergelegen terreinen van Ubuntu vzw.
 
Wagens worden geweerd op het terrein en kennen hun plaats aan de kiss & ride aan de straat of ondergronds.
 
In het gebouw zijn 3 gemeenschappelijke leefruimtes met volledig uitgeruste keukens  aanwezig. Maar ook in de studio’s zelf is en de mogelijkheid om een kitchenette te voorzien. Persoonlijke aanpasbaarheid draagt immers zeer intensief bij tot huiselijkheid.
 
Een begeleiderslokaal met eigen slaap- en badkamer biedt alle faciliteiten voor een slapende nacht die garant staat voor efficiënte hulp en persoonlijke begeleiding waar nodig.

Nieuwbouw van een groepswoning voor personen met een beperking

Villa Madiba -
Bevrijdingslaan
8580 Avelgem
BE
ASSAR LLOX ARCHITECTS
VZW Ubuntu Achtkanter
Gezondheid & Welzijn
Opgeleverd
2016
2020
1 700 m2
Stabiliteit : BM Engineering
Technieken : BM Engineering
Veiligheidscoördinator : IVC
Aannemer : Bekaert Building Company

Clearfix