You are here

Assar
Architects

SINT-ANDRIES ZIEKENHUIS

Sint-Andries ziekenhuis, Tielt
SINT-ANDRIES ZIEKENHUIS

Om te blijven voldoen aan de vraag naar specialisatie en moderne organisatie, werd er een masterplan opgemaakt voor een nieuw daghospitaal en medisch-technische diensten voor het Sint-Andries ziekenhuis. Bij het ontwerp van de meest recente uitbreiding werd naast de interne circulatie ook de ruimtelijke inplanting en de verkeersafwikkeling grondig herbekeken. Een deel van de openbare weg werd overgenomen en de hoofdingang werd verplaatst naar de noordelijke zijde van het ziekenhuis.

In de nieuwbouw reikt de onthaalzone tot in de kern van het ziekenhuis waar alle functies eenvoudig bereikt kunnen worden. Er is plaats voor een nieuwe apotheek, spoedafdeling, poliklinieken en nieuwe operatiezalen. Ook zijn er twee ondergrondse parkeerlagen voorzien.

Zowel de structuur van het gebouw als de gevel bestaande uit keramische gevelelementen zijn flexibel opgebouwd om makkelijk aanpasbaar te zijn voor wijzigingen en latere uitbreidingen.

Ook de bestaande gebouwen zullen stap voor stap vernieuwd worden waaronder de afdelingen geriatrie, Intensieve Zorgen, het laboratorium, de medische beeldvorming, fysiotherapie en het bestaande dagziekenhuis en polikliniek. Ook de grootkeuken en de technische ruimte worden vernieuwd. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan hernieuwbare energie en wordt onder andere gebruikt gemaakt van een BEO veld.

Masterplan, uitbreiding van ziekenhuiscampus

Bruggestraat 84
8700 Tielt
BE
ASSAR LLOX ARCHITECTS
VZW Sint Andriesziekenhuis Tielt
Gezondheid & Welzijn
Opgeleverd
1995
2015
15 146 m2
Stabiliteit: Fraeye en Partners
Technieken: SDKE

Clearfix