You are here

Assar
Architects

I-Care : Mobiele reanimatie-eenheden

I-Care : Mobiele reanimatie-eenheden

COVID-19 • Mobiele reanimatie-eenheden

 

Samengestelde structuur van metalen containers. De oplossing garandeert een onafhankelijkheid en relatief isolement van de verschillende modules die telkens bestaan uit vijf eenpersoonskamers en een post voor het zorgpersoneel.

Opgesplitste structuur rond een centraal blok en bestaande uit twee subeenheden die elk drie modules van vijf bedden en enkele gemeenschappelijke ruimten tellen.

De eenheid van 30 bedden kan door haar afmetingen (60,21m x 40,80m) op een beperkte oppervlakte worden ingeplant. Een variant van twee verdiepingen is mogelijk voor kleinere sites.

Alle vereisten van een reanimatiedienst.

Verplaatsbaar: demontage en hermontage zijn mogelijk.

Het lastenboek bevatte een aantal voorwaarden:

• eenheden van 15 eenpersoonskamers, onderverdeeld in submodules van telkens vijf bedden rond een post voor het zorgpersoneel,

• oplossing is beschikbaar in eenheden van 15, 20, 25 of 30 bedden,

• de modules zijn zodanig ingericht dat ze beantwoorden aan de voornaamste functies van een reanimatie-eenheid en aan een ergonomie zoals die op een reanimatiedienst,

• mogelijkheid om de eenheden te hergebruiken op andere ziekenhuissites doordat ze gedemonteerd en opnieuw opgebouwd kunnen worden,

• elke module heeft technische kenmerken (ventilatiesysteem, hygiëne, …) die in overeenstemming zijn met de normen voor reanimatie-eenheden in ziekenhuizen.

Andere belangrijke selectiecriteria waren de realisatietermijn van de uitgeruste modules vanaf de bestelling, alsook de leverings-, montage- en demontagetermijn van een eenheid voor reanimatie/intensive care.

Levering van mobiele reanimatie-eenheden als set van geprefabriceerde modules

FR
ASSAR FRANCE ARCHITECTS
UniHA
Gezondheid & Welzijn
In ontwerpfase
2020
2021
Architecten : ASSAR France Architects
In samenwerking met MANGINI, EDILSIDER
Ingenieurs: OTE

Clearfix