You are here

Assar
Architects

SAINTE-ANNE Hospital

SAINTE-ANNE Hospital

The proposed building organises the functions it provides according to an extremely detailed plan and a limited area of land.

This functionality is articulated around 3 elements:

  • The legibility of flows around a central core linking all the floor levels, from the ground floor to the top floor
  • The whole project is bathed in natural light due to 2 large patios around which the departments are arrayed
  • The link with the existing building is a structural axis which ensures fluidity of movement between departments

 

The desire for limpidity has guided the general design of the passageways.

The building is “connected” to the town and to the hospital.

The ground floor is open onto the forecourt and provides permeability with the rue d’Alésia.

The garden level is configured around the internal vehicle flows in the continuity of existing axes that have been conserved.

The first floor of the base resumes the scale of the rue Broussais, bordered by the element of the bridge and its elevated railway lines.

The building is anchored in its context and allows complete freedom in expression on its upper floors.

Competitive tender: design, construction, servicing and maintenance of the new Neurosciences building at the Hôpital Sainte-Anne [Hospital] in Paris

14e - Paris
FR
ASSAR FRANCE ARCHITECTS
ASSAR ARCHITECTS
CENTRE HOSPITALIER SAINTE-ANNE
Health & Wellness
2019
14 700 m2
Design architects: ASSAR ARCHITECTS & VGA
Leader contractor : CARDINAL EDIFICE
Co-contracting companies: ETPO, FRANKY
BET TCE/HQE : ARTELIA

Clearfix